top of page

Niet zomaar een agendapunt:
Wereld Back-Up Dag 2020

Vandaag op 31 maart is het Wereld Back-Up Dag. Een goede back-up hebben wordt binnen veel organisaties gezien als alweer een agendapuntje bij maar als het puntje bij paaltje komt zijn ze 
zo opgelucht dat het er is.

 

Een back-up – heb ik dat nu echt nodig?
Het korte antwoord: Ja. 


Het lange antwoord: Elke minuut worden 113 mobiele telefoons kwijtgespeeld en elke maand wordt 1 computer op de 10 geïnfecteerd met een virus. Er is een kans dat dat op een dag jouw mobiele telefoon of computer is. Je bent dan niet alleen je telefoon of de werking van je computer kwijt, maar ook alles van documenten, foto’s en belangrijke contacten. Binnen je organisatie zou dat niet alleen spijtig zijn maar het zou zelfs een groot probleem kunnen vormen dat er belangrijke data weg is. In een notendop, ja een back-up is noodzakelijk. 


Wat is mijn eerste stap?

Voor bedrijven is het van uiterst belang dat er regelmatig back-ups uitgevoerd worden. Er kan bepaald worden hoe vaak een back-up loopt en hoe lang de back-ups beschikbaar blijven (retentie). Veel mensen denken dat een back-up er enkel is om verloren of corrupte bestanden terug te zetten maar een back-up dient voor meer dan dat. Bijvoorbeeld het terugzetten van een aangepast document naar een vroegere versie.


Een veel voorkomende vergissing bij ondernemingen is de gedachte dat er standaard een back-up inbegrepen is bij de diensten van Office 365. Office 365 is een populair platform bij bedrijven om gemakkelijk samen te werken met collega’s en documenten online op te slaan. Hetgeen dat ontbreekt is een back-up. Dit valt gemakkelijk op te lossen door een back-up te laten uitvoeren buiten de Microsoft omgeving door een IT-partner die ook het beheer en de monitoring uitvoert van deze taak. Dit is nodig om bijvoorbeeld regelmatig te testen dat de back-ups effectief hun werk doen. 
 


CloudCom
CloudCom fungeert als een IT-partner die naast hun clouddiensten instaat voor back-ups van ondernemingen die hun werking op Office 365 willen behouden. Met deze dienstverlening kunnen organisaties op beiden oren slapen en kan er ook beroep gedaan worden op CloudCom voor alle soorten IT-vraagstukken.


Een back-up spaart op lange termijn veel frustraties uit. Zet vandaag, op 31 maart, het overlopen van je bestaande of niet-bestaande back-up op de agenda. Wil je meer informatie over de diensten van CloudCom en wat we kunnen doen voor uw back-up? Neem contact op met ons.

backup-de-dados-seguranca-basica-nas-org
bottom of page