top of page

FAQ

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over CloudCom, jouw vertrouwde IT-partner in Aalter. Hier delen we inzichten over onze diverse oplossingen, waaronder cloud en hybride cloud, om je te helpen bij het begrijpen van onze diensten en hoe we je kunnen ondersteunen in jouw digitale reis.

Image by Jean-Philippe Delberghe

1. Wat is CloudCom en wat bieden jullie bedrijven aan?

CloudCom is een IT-partner gevestigd in Aalter, gespecialiseerd in het leveren van diverse oplossingen, waaronder cloud en hybride cloud. Wij bieden onze klanten hoogwaardige IT-services en infrastructuur die zijn ontworpen om aan hun unieke behoeften te voldoen.

2. Wat is het voordeel van cloudoplossingen?

Cloudoplossingen bieden schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie. Het stelt bedrijven in staat om hun IT-infrastructuur aan te passen aan de groeiende behoeften zonder grote investeringen in hardware. Bovendien zorgen cloudoplossingen voor betere toegankelijkheid en samenwerking, evenals verbeterde beveiliging van gegevens.

3. Wat is het verschil tussen cloud en hybride cloud?

De cloud verwijst naar het gebruik van externe servers en opslag om gegevens en applicaties te hosten, terwijl hybride cloud een combinatie is van zowel on-premises (lokale) infrastructuur als cloudservices. Hybride cloud biedt de flexibiliteit om kritieke gegevens lokaal te houden terwijl minder gevoelige gegevens in de cloud worden opgeslagen.

4. Hoe helpt CloudCom bedrijven bij de implementatie hiervan?

CloudCom werkt nauw samen met bedrijven om hun specifieke behoeften te begrijpen en op maat gemaakte cloudoplossingen te ontwikkelen. We begeleiden onze klanten tijdens het hele implementatieproces, van planning en migratie tot integratie en optimalisatie.

5. Welke andere diensten biedt CloudCom nog aan?

Naast cloudoplossingen biedt CloudCom een scala aan diensten, waaronder IT-consultancy, netwerkbeheer, cybersecurity, back-upoplossingen, gegevensanalyse en een uitgebreid eco-systeem. We streven ernaar onze klanten te ondersteunen bij al hun IT-vereisten.

6. Wat als ik al een server bezit? Moet ik naar de cloud?

Als je al een server bezit, kunnen we je helpen met het evalueren van de mogelijkheden om deze server optimaal te benutten. Afhankelijk van je behoeften kunnen we advies geven over virtualisatie, serveroptimalisatie, of migratie naar een hybride cloudomgeving. Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden bij het nemen van de juiste beslissingen om je IT-infrastructuur te optimaliseren en te moderniseren.

bottom of page