Alert: Beveiligingslekken in Microsoft Office worden gebruikt om Zyklon malware te verspreiden

Open geen ZIP-bestanden of documenten van onbekende afzenders!

Zyklon is een vorm van malware dat in 2016 voor het eerst is opgekomen. Nu is de malware terug opgedoken in spam e-mails dat sinds januari 2018 zich aan het verspreiden is. Vooral telecommunicatie-, verzekerings- en financiële dienstverleners zijn hier het slachtoffer van.


Volgens onderzoek van cybersecurity bedrijf FireEye maakt Zyklon gebruik van 3 kwetsbaarheden in Microsoft Office om de malware te exploiteren.


De malware wordt a.d.h.v. spam e-mails verspreid. Er wordt een ZIP-bestand verstuurd met een document die als drager dient van Zyklon. Eens de malware zich op de computer bevindt is het in staat om onder andere wachtwoorden en cryptocurrency portefeuilles te verzamelen, plug-ins en programma’s te downloaden en zichzelf te updaten en/of verwijderen.


Belangrijk, en vaak overzien, is het updaten van software en besturingssystemen zodat er geen kwetsbaarheden zijn waar malware, zoals Zyklon, gebruik van kan maken. Als je de nieuwste updates al hebt, wees dan ook op je hoede bij het openen van ZIP-bestanden die je via e-mail worden doorgestuurd.

CONTACTEER ADMINISTRATIE
CONTACTEER
SUPPORT
Sitemap
Yubico-Logo-Small.png
YubiKey-5-NFC.png

OFFICIEEL YUBICO RESELLER

Bedrijf

 ©  CloudCom BV         |          Zuidleiestraat 12 - 0b   9880 Aalter          |          BE0883620708    

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon