Alert: Opletten voor valse beveiligingswaarschuwingen

Tegenwoordig gaan we allemaal snel aan de slag op het internet. We klikken snel door, soms zonder echt te lezen wat er staat.


Cybercriminelen maken graag gebruik van de onoplettendheid van computergebruikers. Aan de hand van een nieuwe phishing techniek lokken ze gebruikers om een update te aanvaarden omtrent een veiligheidscertificaat. Door op de knop 'installeren' te klikken word je computer geïnfecteerd (malware, ransomware, enz.).


Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een valse beveiligingswaarschuwing.


De volgende afbeelding is een voorbeeld van een echte beveiligingswaarschuwing. Het belangrijkste verschil is dat de echte waarschuwing niet vraagt om iets te installeren.

Kijk heel goed naar de boodschap die je krijgt! Indien je twijfelt contacteer CloudCom.


Een goede oplossing om hierop tegen te gaan is het gebruiken van een EDR - Endpoint Detection and Response. Dit is een intelligentie gebaseerde virusscanner die instaat voor preventie, detectie en reactie op steeds veranderende bedreigingen.

Wij raden aan om over te schakelen naar EDR om nog beter beschermd te zijn tegen verder evolueerde cybercriminaliteit. Neem contact op met ons om een voorstel uit te werken.


CONTACTEER ADMINISTRATIE
CONTACTEER
SUPPORT
Sitemap
Yubico-Logo-Small.png
YubiKey-5-NFC.png

OFFICIEEL YUBICO RESELLER

Bedrijf

 ©  CloudCom BV         |          Zuidleiestraat 12 - 0b   9880 Aalter          |          BE0883620708    

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon