Nieuws: Thuiswerken - Haal jij alle punten?

De voorbije maanden hebben heel wat veranderingen gebracht binnen bedrijven. Niet alleen zijn ontsmettingsmiddelen en mondmaskers het nieuwe ‘normaal’ geworden, thuiswerken is nog nooit zo populair geweest.


Naast het feit dat thuiswerken voor een goede work-life balance kan zorgen is het op dit moment de ideale manier om de drukte op het kantoor wat te spreiden. Allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan, want is het echt zó eenvoudig om simpelweg thuis je computer op te starten en te beginnen werken?


Om op een efficiënte en veilige manier aan de slag te gaan thuis zijn een aantal factoren van belang. Test jouw werking door onderstaande vragen te beantwoorden. Hoeveel keer kan jij ‘Ja’ antwoorden?Veilig thuiswerken

Hoewel het werk dat je thuis doet hetzelfde werk is als op het kantoor liggen de omstandigheden op vlak van veiligheid helemaal anders. Op het kantoor is er een gecontroleerde omgeving op poten gezet waarbij je gebruik maakt van onder andere een firewall en een virusscanner om je computer te beschermen. Terwijl je op het kantoor je computer enkel gebruikt voor professioneel gebruik is dit thuis eerder een gemengd gebruik en is de computer daar nog kwetsbaarder.


Om de toegang tot je werkomgeving te beschermen is het gebruik maken een multifactor authenticatie een absolute must. Wanneer je thuis aan het inloggen bent herkent de werkomgeving jouw locatie niet en weet het enkel dat je niet op het kantoor bent. Als er geen beveiliging is kan zowel jij als een cybercrimineel zich aanmelden met jouw gegevens. Wanneer je wel gebruik maakt van een multifactor authenticatie bevestig je dat het effectief jijzelf bent die aan het inloggen is en kan je de toegang kan weigeren bij een verdachte activiteit.

Blijvende trend

Nu het thuiswerken niet snel zal verdwijnen is het hét moment om je manier van werken thuis aan te pakken. Heb je niet overal een 'Ja'? Neem snel contact op met ons om op een veilige en efficiënte manier thuis te werken.