Nieuws: Safer Internet Day: Is uw wachtwoord sterk genoeg?

Een lijst van 1,4 miljard gelekte e-mailadressen met bijhorende wachtwoorden bewijst dat we nog steeds te eenvoudige en zwakke wachtwoorden gebruiken. Het creëren van sterke wachtwoorden is dus echt een must! Bij deze een aantal tips voorgeschoteld om sterke wachtwoorden te maken.


Tegenwoordig is het algemeen gekend dat het woord “paswoord” of je eigen naam invullen als wachtwoord het slechtste is dat je kan doen. Toch moedigen we iedereen aan die zo’n

wachtwoorden gebruiken om voor complexere wachtwoorden te gaan.


Maar hoe maak je een complex wachtwoord?

We zouden kunnen zeggen dat je best een wachtwoord kiest zoals pMf56_@f, maar we weten zelf ook dat het onmogelijk is om zo wachtwoorden te onthouden, zeker als je meerdere accounts hebt en elk met een ander wachtwoord. Tip #1: Kies een wachtwoord dat bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters en als het kan een speciaal teken (zoals _,-, @;!). Sommige websites verplichten je om dit te doen, anderen niet maar we raden aan om dit altijd toe te passen. Tip #2: Probeer bij elk account een wachtwoord te kiezen dat je kan koppelen aan iets. Bijvoorbeeld, voor Facebook kies je best een wachtwoord dat je aan Facebook doet denken. Tip #3: Kies zeker en vast al niet de gemakkelijkste uitweg door varianten van eenzelfde wachtwoord te gebruiken. Katten123 gebruiken als wachtwoord voor Facebook en Katten1234 voor Gmail is echt uit den boze. Als hackers één wachtwoord kunnen achterhalen kunnen ze heel gemakkelijk alle andere wachtwoorden raden. Tip #4: Verander uw wachtwoord regelmatig. Door om de zoveel maand een nieuw wachtwoord te kiezen maak je het hackers moeilijk om je wachtwoord te raden. Het is een kleine moeite die het zeker waard is! Tip #5: Behandel je wachtwoord als je onderbroek! Volg onze 3 gouden regels en je zit sowieso al op de goede weg!


Ziezo, 5 tips die je direct op weg zouden moeten helpen. Een complex wachtwoord is een aanrader voor iedereen. Je zou niet willen dat je deel uitmaakt van zo’n lijst van gehackte gegevens toch?