Nieuws: Onvoorspelbaarheid van IT-kosten opgelost met de cloud?


Iedereen die werkt met een lokale server weet dat het proces rond het plaatsen van een nieuwe server steeds een beetje een gokspel is. Voor de komende 5 jaar dien je opeens te kunnen voorspellen in welke mate het bedrijf zal groeien, hoeveel personeelsleden er zullen bijkomen en hoeveel investeringen er plaats zullen vinden. Niet de gemakkelijkste taak. IT kosten zijn steeds grote investeringen met heel wat onbekende uitgaven. Denk maar aan het herstellen van defecte computers, het overschakelen naar een nieuwe telefonie of het vervangen van een printer. Je denkt een budget te hebben opgesteld voor de IT binnen je onderneming en toch komen er steeds zaken bij. Uit onderzoek blijkt dat er 4 grote budgetverspillers zijn omtrent IT in een bedrijf:

-    Verouderde infrastructuur -    Inefficiënte systemen -    Niet-winstgevende projecten -    Zwakke ICT strategie

Bedrijven moeten steeds op zoek zijn naar manieren om IT-kosten te verminderen met een oog op het maximaliseren van efficiëntie en productiviteit. Om dit te realiseren is het inschatten van de IT-kosten voor de komende 5 jaar misschien niet de beste keuze.

 

Een oplossing in de cloud?

Tegen 2020 zullen 83% van alle bedrijven in de cloud werken. Dit resultaat komt uit een studie van Cloud Vision 2020: The Future of The Cloud Study van LogicMonitor.  Wat dit inhoudt is een kost besparende aanpak waarbij bedrijven in beste geval per maand hun IT-kosten dienen te bepalen, en in slechtste geval gebeurt dit per jaar. Bedrijven die een digitale transformatie willen aangaan kiezen massaal om in de cloud te werken. Dit is ook noodzakelijk voor een toekomst met meer mobile IT, artificiële intelligentie en het internet of things.  Het werken in de cloud wordt steeds geüpdatet waardoor een verouderde en inefficiënte infrastructuur gewoonweg niet bestaat. Ook worden zaken zoals beveiliging en privacy steeds meer een prioriteit binnen de ICT strategie en ook dit wordt beantwoord in de wereld van de cloud. Kostenbesparing is steeds een belangrijke aandachtspunt binnen elk bedrijf. Dit kan ook binnen IT zonder de kwaliteit van het werken te verminderen, integendeel. 

Werk je met een lokale server en ben je klaar voor een digitale transformatie? Neem contact op met CloudCom voor meer informatie.