Nieuws: Multifactor-authenticatie als beveiliging

Net zoals beveiliging op het internet is beveiliging in de cloud een verhaal waar nooit helemaal een einde aan komt. Met elke update volgt verbetering en met elke patch volgt een sterker systeem.  Op het CloudCom platform worden zowel je data als je programma’s bewaard waardoor je altijd en overal kan werken. Om ons cloudplatform en de gegevens van onze klanten beter te beschermen hebben we een nieuwe samenwerking gestart met twee platforms, namelijk YubiKey en Duo Security.  Beide platforms maken gebruik van een multifactor-authenticatie, wat betekent dat je niet met enkel je gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen. Wanneer je probeert in te loggen wordt er weliswaar eerst gecontroleerd of jij effectief de persoon bent die aan het inloggen is. 

YubiKey


De Yubikey heeft de vorm van een USB-stick waar uw persoonlijke identificatie op bewaard is. Hierdoor is elke YubiKey gekoppeld aan slechts 1 persoon. Aanmelden is gemakkelijk en veilig: met dat de YubiKey weet wie je bent hoef je enkel een pincode in te voeren en dan ben je klaar om te beginnen! Er zijn geen extra stappen en je verliest geen tijd. 


Duo Security

Met Duo Security hoef je geen USB-stick mee te nemen, enkel je smartphone. Wanneer je je aanmeldt wordt je smartphone gebruikt als identificatiemiddel. Ook het aanmelden met Duo is gemakkelijk. Nadat je je gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd hebt krijg je een melding op je smartphone waar je de toegang kan toelaten of weigeren. Bij het aanvaarden van de toegang wordt je aangemeld op het platform.  Met deze manier van werken zie je meteen vanwaar er wordt ingelogd en met welk IP-adres. Met de locatieweergave heb je onmiddellijk een zicht op mogelijke hackers.


Het werken in de cloud blijft steeds groeien met als gevolg dat de beveiliging er rond meegroeit. Dankzij de samenwerking met deze twee platforms heeft CloudCom een streepje bij op vlak van beveiliging. Heb je vragen of opmerkingen over onze nieuwe samenwerking? Contacteer ons via info@cloudcom.be of via ons contactformulier