Nieuws: Microsoft meldt hacking van Microsoft Office

Microsoft meldt dat een aantal e-mail accounts van Microsoft Outlook gehackt geweest zijn tussen 1 januari 2019 en 28 maart 2019. Voorlopig is nog onbekend over hoeveel accounts het juist gaat, maar alle slachtoffers hebben een mail ontvangen van Microsoft en het probleem is ondertussen opgelost.

De cybercriminelen hebben de inloggegevens van een supportmedewerker van Microsoft gemanipuleerd waardoor ze toegang kregen tot de inbox van webmail accounts. De hackers hadden geen inzage tot de inhoud van mails. Wel hebben ze gegevens zoals het e-mailadres, map namen, onderwerpregels, namen van contacten en bestandsnamen van bijlagen kunnen bemachtigen.

Het enige gevolg van deze hacking is dat slachtoffers mogelijks phishing e-mails of andere spam mails zullen ontvangen. Het is aangeraden om voorzichtig om te gaan met mails die achter persoonlijke of bank gegevens vragen of mails van verdachte afzenders. 

Belangrijk te weten is dat de hackers niet aan de inloggegevens van de gebruikers geraakt zijn. Toch vraagt Microsoft, uit voorzorg, om het wachtwoord te resetten. 

Hieronder een afbeelding van de e-mail die slachtoffers ontvingen van Microsoft.