Nieuws: Infosheet - Wanna Cry Ransomware

Wat is het ?

Het is een virus dat alle gegevens op uw computer encrypteert. Eenmaal alle gegevens zijn geëncrypteerd krijg je een boodschap om een bedrag over te schrijven in ruil voor de ontcijferingssleutel.

Maatregelen

Op alle servers is er een virusscanner aanwezig die de servers monitort op infecties. Eveneens zijn de servers up-to-date met alle security patches die zijn uitgebracht door Microsoft. Lokaal op de pc’s is er ook een virusscanner aanwezig die de computer beveiligt.

Richtlijnen om veilig te blijven

​1.   Wees aandachtig bij het klikken op een link in een mail. Als je bijvoorbeeld een mail krijgt van een transportfirma (UPS, PostNL, enz) en je verwacht geen zending  . . . denk dan tweemaal na.

Als je niet zeker bent kan je met de muis boven de link staan ZONDER TE KLIKKEN en komt de effectieve link zichtbaar. Als de link niet naar de site van de desbetreffende transportfirma gaat, NIET DOORKLIKKEN.

2.    Wees voorzichtig bij het bezoeken van onveilige en onbetrouwbare websites.

3.    Klik nooit op een link die je niet 100% vertrouwt op een webpagina, Facebookpagina of andere messaging programma’s.

4.    Als je een boodschap van een vriend krijgt met een bedenkelijke link, vraag dan eerst bevestiging of deze link effectief van hem komt alvorens er op te klikken. Het is mogelijk dat zijn computer al geïnfecteerd is.

5.    Geen forwards doen van verdachte mails! 

Bij onzekerheden aarzel dan zeker niet om onze helpdesk te contacteren op het nummer 078 / 150 755 of via helpdesk@cloudcom.be