Nieuws: Help! Wat met al die wachtwoorden?

Tegenwoordig heeft men voor alles een wachtwoord nodig, en niet zomaar een wachtwoord – het moet een sterk wachtwoord zijn. Om accounts verder te beschermen werken veel organisaties met een systeem waarbij het wachtwoord iedere paar maanden vervalt en opnieuw ingesteld moet worden.


Het resultaat? Men moet gokken welk wachtwoord ze nu ook alweer voor welk account gekozen hebben. Er ontstaat een grote wachtwoord chaos. Gelukkig hebben wij hier een goede truc voor.


Multi-factor authenticatie

Enkel het gebruik maken van een wachtwoord is tegenwoordig in het sterk groeiende milieu van cybercriminelen niet meer voldoende. Accounts kunnen gemakkelijker gehackt worden en door overtuigende phishing mails geven gebruikers soms onwetend hun gegevens door.


Om cybercriminelen geen kans meer te geven raden we een vorm van multi-factor authenticatie aan. Hierbij bevestig je dat jij het bent bij het aanmelden op jouw account. Dit kan a.d.h.v. een applicatie op de smartphone zoals Microsoft Authenticator of met een fysieke sleutel zoals een Yubikey.


Een wachtwoord truc

Natuurlijk is het kiezen van een wachtwoord nog steeds noodzakelijk, ook bij het gebruiken van multi-factor authenticatie . Om de grote wachtwoord chaos op te lossen hebben we een wachtwoord truc om de verschillende wachtwoorden gemakkelijk te onthouden:


  • Verzin één zin dat je steeds opnieuw zal gebruiken voor elk wachtwoord. Dit kan bijvoorbeeld een zin zijn over iets uit jouw omgeving. Bv. “Ik zie 5 wolken”.

  • Voeg nog een speciaal teken toe zoals ‘@’ of ‘#’ en voeg nog een woord toe over welk account het gaat – bijvoorbeeld, # Facebook.

  • Als resultaat heb je: Ikzie5wolken#Facebook

Dit kan je toepassen voor de verschillende accounts waarvoor je een wachtwoord dient te kiezen. Zo heb je als wachtwoord voor je e-mails: Ikzie5wolken#Mails en heb je als wachtwoord voor je website: Ikzie5wolken#Website.


Je maakt gebruik van grote letters, kleine letters, een cijfer en een speciaal teken. Dat zorgt dat je wachtwoord sterk is. In combinatie met multi-factor authenticatie is je account zeker en vast goed beschermt.


Multi-factor authenticatie blijft een must. Stel een doelstelling op om tegen 2021 hiermee te werken. Wens je hier meer informatie of advies over? Neem contact op met ons.


CONTACTEER ADMINISTRATIE
CONTACTEER
SUPPORT
Sitemap
Yubico-Logo-Small.png
YubiKey-5-NFC.png

OFFICIEEL YUBICO RESELLER

Bedrijf

 ©  CloudCom BV         |          Zuidleiestraat 12 - 0b   9880 Aalter          |          BE0883620708    

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon