Nieuws: Enkele punten waaraan je moet denken bij een verhuis of renovatie

De groei van een onderneming kan resulteren in een toenemende nood aan ruimte voor zowel de medewerkers als het uitvoeren van de activiteiten. Om op deze nood te beantwoorden wordt er vaak gekozen om te verhuizen naar een nieuw gebouw of om een bestaand gebouw te renoveren.


Een verhuis of renovatie vereist veel organisatie en is meer dan enkel het overbrengen van meubelen en de muren schilderen. Op gebied van IT is het belangrijk om aan bepaalde zaken te denken in de beginfase van het proces. Waarom? De IT-infrastructuur in de beginfase goed in elkaar boksen met oog op de toekomst resulteert in een goed werkend en vlot netwerk waarbij je gemakkelijk uitbreidingen of aanpassingen kan doorvoeren in de toekomst.


Hierbij enkele belangrijke punten waaraan je aandacht moet vestigen:

  1. Voorzie genoeg bekabeling voor het plaatsen van access points. Dit kan bijvoorbeeld in het vals plafond zijn. Denk ook aan het bereik van het wifisignaal bij het plaatsen van glazen wanden. Deze wanden zijn esthetisch maar hebben een nefast effect op de kwaliteit van de wifi.

  2. Denk goed na over de plaats en hoeveelheid van aansluitpunten voor netwerk en stroom. Aangezien een bureau indeling heel veranderlijk is is het belangrijk om rekening te houden met de plaats van aansluitpunten zodat iedereen steeds kan werken na een verandering van de bureau indeling.

  3. Contacteer op voorhand de verschillende internetproviders om de capaciteit en de mogelijkheden van het internet na te vragen. Maak van dit moment ook gebruik om de gsm-dekking na te vragen op voldoende bereik. Denk ook na bij de keuze van isolatie bij een nieuwbouw want dit kan een hinder zijn voor gsm-bereik.

  4. Hou rekening met een downtime van de onderneming bij de effectieve verhuis. Indien een lokale server verplaatst wordt naar de nieuwe locatie zal dit resulteren in het niet kunnen werken voor een bepaalde tijd. Natuurlijk heb je dit probleem niet als je met CloudCom werkt!

Bij CloudCom krijgt elk bedrijf een vaste IT-manager toegewezen voor het adviseren van IT-vraagstukken zoals het verhuizen of renoveren. Wij bekijken de situatie en geven specifiek advies zodat alles in goede banen loopt en zal lopen in de toekomst.


Zijn er verhuisplannen voor uw bedrijf en wens je advies op vlak van IT? Neem contact op met ons.