Nieuws: Cyberaanval kost bedrijven gemiddeld 330.000 euro

Uit onderzoek van zakelijk verzekeringsbedrijf Hiscox blijkt dat een gemiddelde cyberaanval een bedrijf ongeveer 330.000 euro kost. Het onderzoek werd uitgevoerd in zeven verschillende landen: de VS, het VK, Spanje, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Hieraan deden meer dan vijfduizend bedrijven mee.

Opmerkelijk is dat België het hoogst scoort in  het aantal bedrijven dat aangevallen wordt. 71% van bedrijven in België meldt een aanval te ervaren. Hiervan zegt een derde dat ze vier of meer keer aangevallen geweest zijn. Op gebied van frequentie staat België ook op de eerste plaats. 

Nederland loopt niet te ver achter België, met ongeveer 68% van bedrijven die melden dat ze het afgelopen jaar te maken hadden met een cyberaanval. In vergelijking met het voorgaande jaar is dat een stijging van 18%.

Wat duidelijk te merken is uit het onderzoek is dat te weinig ondernemingen voldoende voorbereid zijn op cyberincidenten. In België hebben slechts 16% van de grote ondernemingen het statuut van ‘expert’ in het cyber readiness model van Hiscox. Toch is het beter om op vlak van cyberaanvallen te voorkomen dan genezen.

Een cyberaanval kan je direct koppelen aan schade binnen de onderneming. Een gemiddelde cyberaanval kost een bedrijf rond de 330.000 euro. Vorig jaar was dit 204.000 euro. Dit getal is wel afhankelijk van de grootte van de onderneming. Bij kleine bedrijven (tot 50 werknemers) kost een cyberaanval gemiddeld rond de 12.500 euro. Tussen 50 en 249 werknemers stijgt dit getal naar 164.000 euro. 

Door de verhoogde dreiging van cyberaanvallen en de consequenties daarvan handelen bedrijven steeds meer proactief en geven ze meer geld uit aan cybersecurity. 


CONTACTEER ADMINISTRATIE
CONTACTEER
SUPPORT
Sitemap
Yubico-Logo-Small.png
YubiKey-5-NFC.png

OFFICIEEL YUBICO RESELLER

Bedrijf

 ©  CloudCom BV         |          Zuidleiestraat 12 - 0b   9880 Aalter          |          BE0883620708    

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon