Alert: Alles dat je moet weten over DDoS-aanvallen

Wat is een DDoS-aanval?

DDoS is de afkorting voor de Engelstalige ‘Distributed Denial of Service’. Bij een DDoS-aanval wordt er in één keer heel wat data naar een server gestuurd van een netwerk van computers. Deze netwerk bestaat uit gehackte computers die gebruikt worden om in één keer aanvallen uit te voeren. Doordat er zo veel data tegelijk verstuurd wordt zijn de servers even offline of slecht bereikbaar.

Wat is het doel van een DDoS-aanval?

Aanvallers zijn niet op zoek naar klanteninformatie, documenten of gegevens. Het ultieme doel is het doen stilvallen van websites en apps.

Hiernaast worden er dus vaak computers van onschuldige mensen gebruikt om DDoS-aanvallen uit te voeren zonder dat ze het beseffen. Door gebruik te maken van malware worden de computers op het aanvallend netwerk geplaatst. Om te voorkomen dat je hier slachtoffer van wordt is het belangrijk om je computer goed te beschermen. Zorg dat de software op je computer volledig up-to-date is. Daarnaast maak je best gebruik van een antivirussoftware en negeer je best verdachte e-mails!