Nieuws: Waarom cloudoplossingen beter zijn voor het milieu

Bij het opstarten van een onderneming denkt men niet direct aan groen ondernemen. Toch staat men door de jaren heen al wat meer stil bij het milieubewuster handelen. Als een steeds groeiende tendens in onze maatschappij is het geen verrassing dat ondernemers geleidelijk aan meer denken aan ecologische motieven.


Ook bij CloudCom is het belangrijk om stil te staan bij de voor-en nadelen van cloudoplossingen t.a.v. de milieu-en klimaatuitdagingen.


Uit onderzoek is het duidelijk dat het werken in de cloud een aantal voordelen met zich mee brengt voor het reduceren van de ecologische voetafdruk van uw organisatie. Het is zelfs mogelijk om de voetafdruk tot wel 90% te verlagen, en dit door een mix van elementen:

  • Gebruikers kunnen van overal toegang krijgen tot gegevens (besparen op reistijd, benzine, …).

  • Servers worden efficiënter ingezet.

  • Softwaretoepassingen worden centraal i.p.v. lokaal geïnstalleerd waardoor lichtere (m.a.w. energie-efficiëntere) gebruikerstoestellen kunnen worden aangeschaft.

Bij CloudCom maken we gebruik van een hypermodern en betrouwbaar datacenter voor onze Hybrid en Sentry Solutions. Dit datacenter werd ontworpen en gebouwd met hoge energienormen en een langetermijndoelstelling waarbij er op termijn met 100% schone en hernieuwbare energie gewerkt wordt.


Het datacenter heeft de ISO 50001 certificering behaald alsook certificaten voor het behalen van energienormen die ook van toepassing zijn op het gebouwencomplex.


Wat zijn nu de cloudgerelateerde voordelen voor het milieu?

Dit zijn enkele voorbeelden:


Enkel de IT-resources die nodig zijn worden gebruikt

Met cloud-servers gebruik je enkel hetgeen je echt nodig hebt. Bij lokale servers dient steeds een buffer te worden voorzien voor mogelijke groei, waar dus ook een grotere uitgave aan energie tegenover staat.


Datacenters staan meer achter het verantwoord recycleren dan lokale servers

Datacenters hebben het voordeel t.o.v. lokale servers gezien daar het verantwoord recycleren van end-of-life materialen gebeurt met echte expertise en volgens de meest veeleisende standaarden in de sector.


1/3 minder energie nodig bij cloud-servers vs. lokale servers ​

2% van de wereldwijde koolstofuitstoot resulteert uit IT gerelateerde activiteiten zoals ruimtevoorziening en temperatuurscontrole die nodig zijn voor lokale server-infrastructuur. Bij cloud-servers valt dit weg.


Energievoorziening lager dan bij lokale servers

De energievoorziening voor het hosten en beheren van servers is een essentieel aandachtspunt omtrent een rendabele werking. De kostprijs van de benodigde energie ligt gemiddeld lager dan bij lokale servers.


Een centrale cloud-oplossing is ook voor nieuwe entiteiten

Hierbij is niet telkenmale een vereiste voor nieuwe lokale server-infrastructuur, maar integendeel kan de centrale cloud-oplossing alle nodige expansie (of consolidatie) gradueel, flexibel en kostenefficiënt aan.


Optimaal gebruik van fysieke servers geeft energetisch voordeel

Het gebruik van “virtuele” servers laat toe om fysieke servers optimaal te gebruiken (meerdere virtuele servers kunnen draaien op 1 fysieke server), met ook hier een energetisch voordeel.


Wil je meer weten over groene energie of over onze cloudoplossingen? Laat het ons weten!


CONTACTEER ADMINISTRATIE
CONTACTEER
SUPPORT
Sitemap
Yubico-Logo-Small.png
YubiKey-5-NFC.png

OFFICIEEL YUBICO RESELLER

Bedrijf

 ©  CloudCom BV         |          Zuidleiestraat 12 - 0b   9880 Aalter          |          BE0883620708    

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon