top of page

Meer malware voor Mac dan voor Windows

De tijdperk waarin Macgebruikers zich geen zorgen hoefden te maken over virussen is voorbij. Voor het eerst zijn er meer aanvallen gericht op Mac dan op Windows.


Gedurende 2019 was er een opmerkelijke groei van aanvallen op Mac. Het is zelfs zo dat het gemiddelde aantal aanvallen ondertussen hoger ligt voor Mac dan voor Windows. Doordat het marktaandeel van OSX vergroot is in 2019 werden Macs steeds populairder bij cybercriminelen. 


Zowel voor adware als malware was Mac een populairder doelwit dan Windows. Op vlak van malware is het zo dat er gemiddeld 11 bedreigingen per eindpoint waren voor Mac en 5,8 voor Windows. Dit volgens beveiligingsspecialist Malwarebytes

malware mac.PNG

Adware, wat trouwens een softwareapplicatie is die advertenties toont terwijl het draait, was ook op Mac populairder dan op Windows. Volgens Malwarebytes waren er op Mac 30 miljoen aanvallen en op Windows 24 miljoen. Op vlak van adware is de interne security van Apple ook een stuk zwakker in vergelijking met Windows.

Moraal van het verhaal? De gedachte dat Macs virusvrij zijn is ondertussen verleden tijd. De beveiliging van je computer blijft essentieel en dit voor zowel Mac en Windows!

bottom of page