top of page

Een geplande stroomonderbreking - wat nu?

Er is niets zo vervelend als een stroomonderbreking, gepland of ongepland. Wanneer de stroom uitvalt kan je niet of in beste geval slechts tijdelijk nog aan de slag. Er is geen internet meer en je dreigt snel vast te zitten zonder iets te kunnen doen.

Het grootste verschil tussen een ongeplande en een geplande stroompanne is dat je bij dit laatste een aantal voorbereidingen kan doen om aan de slag te kunnen blijven. Vaak ben je dan ook op de hoogte van hoe lang de stroomonderbreking zal duren en kan je een planning opmaken.

Deze voorbereidingen raden wij aan:

 1. Indien er gewerkt wordt met laptops zorg dan dat deze volledig opgeladen zijn vóór het moment dat de stroom uitvalt.
   

 2. Indien er gewerkt wordt met vaste computers zorg dan dat deze afgesloten worden vóór het moment dat de stroom uitvalt. Wanneer dit niet gebeurt sluit de computer slecht af waardoor het besturingssysteem corrupt kan geraken.
   

 3. Plan taken in die je kan uitvoeren zonder PC. Bijvoorbeeld, als je nog een document moet nakijken druk deze dan op voorhand af.
   

 4. Test je mobiele hotspot of je USB-tethering vóór de stroomonderbreking plaatsvindt als je je internetconnectie wilt behouden. Tip – werk op een plaats waar je een goede gsm ontvangst hebt.
   

 5. Indien de stroom voor een langere periode uitvalt kunnen de medewerkers indien mogelijk van thuis werken.
   

 6. Indien er gewerkt wordt met lokale servers is het heel belangrijk dat deze correct afsluiten bij een langere stroomonderbreking. Wij raden aan om te werken met een UPS. Dit zorgt dat de server bij een stroomonderbreking voor een bepaalde tijd verder kan werken. Belangrijk is dat dit correct geconfigureerd is zodat ook de server correct afsluit wanneer de batterij van de UPS bijna leeg is. Een UPS beschermt de server ook tegen een piek op het stroomnet wanneer de stroom terugkomt.

Het werken met lokale servers vergt extra aandacht en extra kosten. Daarom geven wij als laatste raad mee om te werken met cloudservers. Hierbij verdwijnen je lokale servers samen met alle plichten en kosten die daarbij komen kijken – denk aan bijvoorbeeld het vernieuwen elke 5 jaar en de kosten van elektriciteit en onderhoud. Als laatste is het werken in de cloud een heel stuk veiliger dan het werken met lokale servers. Het is een pak moeilijker voor cybercriminelen om een cloudomgeving aan te vallen dan een lokale opstelling.

Bij CloudCom bieden we gepersonaliseerde en veilige cloudoplossingen aan die aangevuld worden met onze diensten zodat bedrijven in een volledig ontzorgde IT-omgeving aan de slag kunnen.

Heb je vragen over hoe je best een geplande stroomuitval aanpakt of het werken in de cloud? Neem snel contact op met ons – wij adviseren je graag verder.

kortsluiting-stroom-onderbreking-energie
bottom of page