top of page

MEER DAN IT IN BEELD:
INTEGRATIE VAN IT, NETWERK EN HARDWARE BIJ NDQ

Lara: Hallo Elke, bedankt om deel te nemen aan dit interview. We zullen

vandaag over Meer dan IT spreken en hoe dit toegepast wordt bij NDQ. Kan

je mij hier meer over vertellen? 

Elke: Wij gebruiken Meer dan IT voor specifieke zaken zoals voor VOIP en voor

het aankopen van hardware. We zijn een aantal jaren geleden verhuisd naar ons

kantoor in Zeebrugge waar we oorspronkelijk plannen hadden om een nieuw, klassieke telefooncentrale te gebruiken. Helaas waren er hier onverwachte problemen mee door de ligging van ons kantoor, maar CloudCom heeft ons een noodoplossing kunnen aanbieden waardoor we nog steeds op onze openingsdag volledig operationeel konden zijn.

Lara: Onze Meer dan IT is afgestemd op de noden van ieder bedrijf apart. Zo hebben we klanten die heel veel gebruik maken van Meer dan IT door CloudCom te zien als 'single point of contact', terwijl andere klanten eerder verkiezen om contact te houden met iedere partner apart. Werken jullie met eigen partners of zijn er ook partners die CloudCom heeft aangeraden?

Elke: We werken vooral met partners die we zelf uitkiezen. Dit zijn partners voor bijvoorbeeld softwarepakketten en camerabewaking. Voor printing en document solutions maken we wel gebruik van de Meer dan IT van CloudCom.

Lara: Is het volgens jou gemakkelijker om één partner te contacteren voor allerlei IT-vragen, of eerder om iedere partner apart te contacteren?

Elke: Wij zien CloudCom als onze partner voor alles van IT, netwerken en hardware. Verder verkiezen we om bepaalde partners apart te contacteren omdat de verschillende aspecten binnen NDQ zodanig specifiek geworden zijn en iedere partner heeft zo zijn eigen specialisatie. Daarom verkiezen we om voor elk domein een specifieke partner te hebben.

Lara: Wat is volgens jou het grootste voordeel van Meer dan IT?

Elke: CloudCom is een kleiner bedrijf maar de Meer dan IT diensten zijn toegankelijk. Het is ook toepasbaar op grotere projecten en binnen grotere bedrijven.

Lara: Als je een probleem ondervindt kan je bellen naar de CloudCom helpdesk. Wat is jouw ervaring daarmee?

Elke: We hebben contact met goede krachten binnen de CloudCom helpdesk. Het team bestaat uit een mix van ervaren medewerkers en junior profielen. De junior profielen leren veel bij van de meer ervaren collega's, wat ook maar normaal is en zeker in de huidige situatie waarbij het moeilijk is om nieuw talent te vinden.

Lara: Helpt Meer dan IT om de productiviteit te verhogen bij NDQ?

Elke: Ja, ik zou zeggen van wel. IT is niet altijd een exacte wetenschap, maar we kunnen bij CloudCom rekenen op een degelijk IT-platform en Meer dan IT.

Lara: Bedankt, Elke!

NDQ.jpg

NDQ is een internationale traileroperator met kantoren en opslagruimtes in de haven van Zeebrugge. Vanuit hun kantoor biedt NDQ een persoonlijk antwoord op vrachtbehoeften en staan ze in voor ladingen voor alle klanten.

 

Bij CloudCom hebben we NDQ op vlak van Meer dan IT ondersteund bij de verhuis naar hun nieuw kantoor waarbij we onder andere voor de integratie van VOIP gezorgd hebben. Verder leveren we continue ondersteuning en advies op vlak van de cloudomgeving van NDQ, hun IT-netwerk en het leveren van hardware.

Lees hier het interview met Elke Quaegebeur, zaakvoerster van NDQ:

Artboard 1_4x.png
bottom of page