Het Kamutamba Project probeert samen met het lokale ziekenhuis inkomen genererende activiteiten op te zetten en/of te vernieuwen. Momenteel werken het Kamutamba Project en het St. Theresa’s Mission Hospital actief samen rond drie projecten: de bouw en uitbating van het Kamutamba Guesthouse, de opstart van een Kamutamba Farm en het runnen en managen van de Kamutamba Kiosk.

“Kamutamba” is een Lamba woord (de lokale taal) en betekent

“come and watch this place”.

Come and watch this place

In Zambia is het sinds 2012 voor openbare hospitalen niet meer toegelaten om kosten door te rekenen aan patiënten. De overheid betaalt alle loonkosten voor dokters en verplegend personeel en levert de meest gebruikte medicijnen. Op deze manier wordt er gestreefd om de gezondheidszorg volledig gratis te maken.

Een goede zaak zou je denken maar in de praktijk blijkt dat er voor de hospitalen (vooral deze op het arme platteland) ruim onvoldoende geld overblijft om de kosten voor de dagdagelijkse werking te dekken.

Voor het financieren van onderhoud van gebouwen en apparatuur, transport, voedsel (vooral voor ondervoede kinderen), beddengoed, muskietennetten en zelfs voor noodzakelijke medicijnen die niet of onvoldoende aanwezig zijn in overheidsdepots moet het hospitaal zelf op zoek gaan naar middelen. Dit gebeurt momenteel door het aanvragen van subsidies bij NGO’s en overheidsinstanties maar deze worden onregelmatig en onvoldoende toegekend. Om toch een minimum aan kwaliteitszorg voor de, veelal arme, patiënten te kunnen garanderen wil het St. Theresa Mission Hospital in Ibenga andere, meer duurzame en betrouwbare, bronnen van inkomsten aanboren.

CONTACTEER ADMINISTRATIE
CONTACTEER
SUPPORT
Yubico-Logo-Small.png
YubiKey-5-NFC.png

OFFICIEEL YUBICO RESELLER

Sitemap
Bedrijf

 ©  CloudCom BV         |          Zuidleiestraat 12 - 0b   9880 Aalter          |          

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon