top of page

FAQ

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over CloudCom, jouw vertrouwde IT-partner in Aalter. Hier delen we inzichten over onze diverse oplossingen, waaronder cloud en hybride cloud, om je te helpen bij het begrijpen van onze diensten en hoe we je kunnen ondersteunen in jouw digitale reis.

 • Wie is CloudCom en waar zijn jullie gevestigd?
  Wij zijn een vooraanstaande speler in de wereld van cloudoplossingen en digitale transformaties, gericht op het bieden van geavanceerde infrastructuur en diensten in de cloud voor KMO's. Wij zijn gevestigd in Aalter, waar we ons inzetten om organisaties te ondersteunen bij het benutten van de voordelen van cloudtechnologie. Met een diepgaand begrip van de behoeften van onze klanten streven we ernaar innovatieve en op maat gemaakte oplossingen te bieden die bijdragen aan de groei en succes van bedrijven in dit digitale tijdperk.
 • Wat is cloud computing en hoe kan het mijn bedrijf ten goede komen?
  Cloud computing is een technologiemodel dat toegang biedt tot gedeelde en flexibele en configureerbare IT-resources (zoals servers, opslag, databases, netwerken, software) via het internet. In plaats van het beheren van fysieke servers en infrastructuur lokaal in jouw bedrijf, worden deze resources gehost en beheerd door Cloudcom. De voordelen voor jouw bedrijf zijn talrijk. Ten eerste vermindert cloud computing de noodzaak voor grote kapitaalinvesteringen in hardware en infrastructuur, aangezien je alleen betaalt voor wat je gebruikt op een abonnements- of gebruiksbasis. Het biedt ook schaalbaarheid, waardoor je gemakkelijk kunt schalen op basis van jouw bedrijfsbehoeften. Bovendien verbetert het de flexibiliteit, mobiliteit en samenwerking binnen jouw organisatie door overal toegang te bieden tot gegevens en applicaties. Daarnaast draagt de geavanceerde beveiliging en de mogelijkheid tot gegevensback-ups bij aan de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van jouw bedrijfsinformatie. Kortom, cloud computing stelt jouw bedrijf in staat om efficiënter te werken en zich snel aan te passen aan een steeds veranderende zakelijke omgeving.
 • Is mijn data veilig in de cloud?
  Ja, jouw data is uiterst veilig in onze cloudomgeving. Bij Cloudcom nemen we gegevensbeveiliging zeer serieus en implementeren we uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens goed worden beschermd. We maken gebruik van geavanceerde encryptietechnologieën om ervoor te zorgen dat jouw gegevens versleuteld zijn tijdens opslag en overdracht. Daarnaast implementeren we strikte toegangscontroles en beheren we de autorisatie zorgvuldig, zodat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot jouw gegevens. Onze infrastructuur wordt regelmatig getest en geëvalueerd om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen waardoor we ISO 27001 gecertificeerd zijn. We voeren ook routine-audits uit om naleving van beveiligingsprotocollen te waarborgen. Bovendien hebben we een robuust back-up- en herstelsysteem om te allen tijde de beschikbaarheid en integriteit van jouw gegevens te garanderen. We begrijpen het belang van vertrouwen en transparantie als het gaat om gegevensbeveiliging. Daarom zijn we altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en aanvullende informatie te verstrekken over onze beveiligingspraktijken en -maatregelen. Je kunt erop vertrouwen dat jouw gegevens in goede handen zijn bij Cloudcom.
 • Hoe kan ik mijn bestaande IT-infrastructuur naar de cloud migreren?
  Het migreren van je bestaande IT-infrastructuur naar de cloud kan een soepele en gestructureerde overgang zijn met begeleiding van ons deskundige team bij Cloudcom. We hanteren een stapsgewijze aanpak om ervoor te zorgen dat de migratie efficiënt verloopt. Eerst voeren we een grondige analyse uit van jouw bestaande IT-systemen en bepalen we welke onderdelen geschikt zijn voor migratie naar de cloud. Daarna ontwikkelen we een aangepast migratieplan dat rekening houdt met jouw bedrijfsbehoeften en de complexiteit van jouw IT-infrastructuur. Dit plan omvat het selecteren van de juiste cloudservices en IT-infrastructuur, het plannen van de migratiefasen en het minimaliseren van eventuele onderbrekingen tijdens het proces. Tijdens de migratie zorgen we voor een naadloze overdracht van gegevens, applicaties en services. Ons team staat paraat om eventuele problemen aan te pakken en te zorgen voor een vlotte transitie. Na de migratie bieden we uitgebreide ondersteuning en training om ervoor te zorgen dat jouw team vertrouwd raakt met de nieuwe cloudomgeving en optimaal gebruikmaakt van de voordelen ervan. Kortom, we streven naar een samenwerking met jou om de migratie naar de cloud en je nieuwe IT-infrastructuur zo eenvoudig en succesvol mogelijk te maken, zodat je kunt profiteren van de schaalbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie van je nieuwe IT-omgeving.
 • Hoe kan ik de CloudCom oplossing aanwenden voor mijn specifieke zakelijke vereisten?
  Bij Cloudcom begrijpen we dat elk bedrijf unieke behoeften en doelen heeft. Daarom streven we ernaar om onze oplossingen aan te passen aan jouw specifieke zakelijke vereisten. Ons ervaren team werkt nauw met je samen om een grondig inzicht te krijgen in jouw bedrijfsprocessen, doelen en uitdagingen. Met deze kennis ontwerpen we op maat gemaakte cloud- of IT-oplossingen die aansluiten op jouw behoeften. Of het nu gaat om het aanpassen van de capaciteit van jouw resources, het configureren van beveiligingsinstellingen of het integreren van specifieke applicaties, we passen de oplossingen aan om perfect te passen bij jouw bedrijfsactiviteiten. Daarnaast blijven we gedurende de samenwerking in contact, zodat we snel kunnen inspelen op veranderingen in jouw bedrijfsbehoeften en eventuele aanpassingen aan de oplossingen kunnen doorvoeren. Ons doel is om ervoor te zorgen dat onze services een naadloze en waardevolle aanvulling zijn op jouw bedrijfsvoering, waardoor je effectiever kunt werken en groeien.
 • Wat onderscheidt jullie IT-diensten van andere aanbieders?
  Wat Cloudcom onderscheidt van andere aanbieders, is onze focus op ontzorging, expertise en maatwerkoplossingen in een vast prijsmodel. Wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is, en daarom passen we onze services aan op basis van jouw specifieke behoeften en doelstellingen. Ons toegewijde team van experts staat altijd klaar om je te begeleiden en ondersteunen gedurende het hele proces. We geloven in transparante communicatie en hechten veel waarde aan het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten. Bij Cloudcom ben je geen nummer; we luisteren naar je wensen en werken samen aan oplossingen die jouw bedrijf onderscheiden en helpen groeien. Bovendien bieden we een scala aan geavanceerde oplossingen zoals een hybride cloud die zijn ontworpen om de efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit van jouw bedrijfsactiviteiten te verbeteren. We blijven ons voortdurend ontwikkelen en up-to-date met de nieuwste technologieën, zodat we jou de best mogelijke service kunnen bieden. Kort samengevat, bij Cloudcom krijg je meer dan alleen cloudservices. Je krijgt een betrouwbare IT-partner die jouw zakelijke doelen begrijpt en er alles aan doet om ze te helpen bereiken.
 • Wat zijn de kosten van het gebruik van jullie cloudservices?
  De kosten voor het gebruik van onze cloudservices variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type service dat je kiest, de omvang van je bedrijf en je specifieke behoeften. We bieden verschillende vaste prijsmodellen, maar ook flexibele ontzorging, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij je bedrijfsstructuur en budget. Ons doel is om transparantie te bieden in onze prijsstelling, zodat je duidelijk inzicht hebt in de kosten en geen onverwachte verrassingen tegenkomt. We werken graag met je samen om een oplossing te vinden die betaalbaar is en tegelijkertijd voldoet aan je bedrijfsbehoeften en groeiverwachtingen.
 • Welke cloudservices bieden jullie aan voor bedrijven?
  Bij Cloudcom bieden we een uitgebreid scala aan cloudservices die zijn ontworpen om te voldoen aan diverse behoeften van bedrijven. Onze diensten omvatten onder andere: Infrastructure as a Service (IaaS): Hiermee kun je virtuele machines, opslag, netwerken en andere IT-infrastructuurcomponenten afnemen op basis van jouw behoeften, waardoor je flexibiliteit en schaalbaarheid krijgt. Software as a Service (SaaS): Dit omvat toegang tot softwareapplicaties via het internet, zoals e-mail, CRM-systemen en samenwerkingstools, zonder de noodzaak van installatie of beheer op lokale apparaten. Dataopslag en -beheer: We bieden betrouwbare en veilige opslagoplossingen voor het beheren en beschermen van jouw bedrijfsgegevens. Beveiligingsdiensten: We implementeren robuuste beveiligingsmaatregelen om de gegevens en IT-infrastructuur te beschermen tegen bedreigingen en ongeautoriseerde toegang. Migratie- en integratiediensten: Helpen bij een soepele overgang van bestaande systemen naar de cloud en het integreren van verschillende applicaties en platforms. We werken nauw met jou samen om de best passende combinatie van deze diensten te bepalen, rekening houdend met je bedrijfsdoelen en operationele eisen. Ons doel is om op maat gemaakte cloudoplossingen te bieden die jouw bedrijf helpen groeien en succesvol te zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze specifieke diensten en hoe ze kunnen bijdragen aan de groei van jouw bedrijf.
 • Wat is het verschil tussen private, public en hybrid cloud?
  Binnen cloud computing zijn er verschillende cloudmodellen, elk met unieke kenmerken en toepassingen: Public Cloud: Een public cloud wordt beheerd door een externe serviceprovider en de infrastructuur wordt gedeeld door meerdere organisaties. Het is toegankelijk via het internet, en gebruikers betalen meestal op basis van een pay-as-you-go-model. Dit is kosteneffectief en schaalbaar, maar minder aanpasbaar en minder geschikt voor gevoelige gegevens. Private Cloud: Een private cloud wordt beheerd binnen de firewall van een organisatie, hetzij fysiek on-premises of gehost door een externe provider. Het is bedoeld voor een specifieke organisatie en biedt meer controle, beveiliging en aanpasbaarheid. Het kan duurder zijn, maar is geschikt voor bedrijven met strikte compliance-eisen of gevoelige gegevens. Hybrid Cloud: Een hybrid cloud is een combinatie van zowel public als private clouds. Hiermee kunnen organisaties profiteren van de schaalbaarheid en kostenefficiëntie van de public cloud voor niet-gevoelige gegevens, terwijl gevoelige gegevens en kritieke applicaties in de private cloud worden gehouden voor meer controle en beveiliging. Het biedt flexibiliteit en optimaliseert de balans tussen prestaties, beveiliging en kosten. Het kiezen van het juiste cloudmodel hangt af van jouw bedrijfsbehoeften, gevoeligheid van gegevens, budget en de gewenste mate van controle en aanpasbaarheid. Bij Cloudcom bieden we advies en begeleiding om je te helpen het meest geschikte cloudmodel te selecteren op basis van jouw specifieke vereisten.
 • Voor welke zaken kan ik nog bij CloudCom terecht?
  Cloudcom biedt een veelzijdig ecosysteem aan oplossingen om aan al jouw zakelijke behoeften te voldoen. Naast innovatieve cloud computing-services bieden we ook deskundig juridisch advies, geavanceerde audiovisuele oplossingen, betrouwbare camerasecurity, efficiënte Voice over IP (VoIP) communicatiesystemen en nog veel meer. Dit brede scala stelt jou in staat om je bedrijf te laten groeien met een betrouwbare partner die expertise biedt op diverse gebieden. Ontdek meer op onze 'Ecosysteem'-pagina en zie hoe Cloudcom jouw bedrijf kan ondersteunen met een holistische benadering van technologie en dienstverlening.
 • Wat zijn de voordelen van Microsoft 365?
  Microsoft 365 is de ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een uitgebreide productiviteitsoplossing. Met geïntegreerde programma's zoals Word, Excel en PowerPoint kunnen teams naadloos samenwerken en efficiënt werken. De mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot bestanden en applicaties via de cloud bevordert flexibiliteit en samenwerking binnen het team, ongeacht de locatie. Belangrijker nog, Microsoft 365 biedt geavanceerde beveiligingsfuncties en nalevingsmogelijkheden om bedrijfsgegevens te beschermen tegen potentiële bedreigingen en te voldoen aan de wettelijke vereisten. Met automatische updates en deskundige ondersteuning kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten, terwijl ze profiteren van de nieuwste functies en een betrouwbare ondersteuning. Daarnaast is Microsoft 365 schaalbaar en aanpasbaar aan de groeiende behoeften van een bedrijf, waardoor het een waardevolle investering is voor zowel kleine ondernemingen als grote organisaties. Het optimaliseert de productiviteit en bevordert een efficiënte bedrijfsvoering, wat resulteert in tastbare voordelen voor de organisatie.
bottom of page